Icarus Automatisering bestaat al meer dan 15 jaar!

Schiedam, augustus 2003..

15 jaar geleden begon het allemaal op een studentenkamer, annex magazijn, annex werkplaats, annex helpdesk te Vlaardingen.

In augustus 1988 was Icarus Software, na een kort bezoekje aan de Kamer van Koophandel in Rotterdam, een feit. In eerste instantie betrof het louter een eenmanszaak die soms een PC verkocht (in die tijd, zogenaamde XT’s of AT’s met 512Kb geheugen) wat programmaatjes schreef in Turbo Pascal of machinetaal en wat werk in de elektronica verrichte (printplaatje maken enzo) ... en tussendoor studeren...

We hebben die 15 jaar niet stilgezeten en zijn uitgegroeid tot een professionele IT dienstverlener met een scala aan disciplines in kantoor automatisering. Icarus Software is sedert een paar jaar Icarus Automatisering BV, heeft Microsoft het overwegend van Novell en IBM (OS2) gewonnen, viel het millennium probleem wel mee en hebben we de internethype overleefd.

Onder onze wapenfeiten valt tegenwoordig de levering, installatie en het beheer van tientallen netwerken met honderden werkplekken van particulier tot multinational. Variërend van Netware 3.11 tot Windows Server 2003 en Windows 95 tot XP. Maar ook draaien er tientallen systemen met, door ons, ontwikkelde software en zijn er honderden systemen in de loop der jaren van oude naar nieuwe oplossingen gemigreerd.

We hebben vanaf het begin ingespeeld op de ontwikkelingen binnen de IT-sector, zoals (breedband) internet, elektronisch berichtenverkeer en alle denkbare innovaties in snelheid, continuïteit en betrouwbaarheid die er zijn geweest. Een aantal van onze klanten heeft hier vanaf het begin van meegeprofiteerd en doen dat vandaag de dag nog steeds. Doet u de komende 15 jaar ook mee?

topback
1988
2003
Harddisk toen & nu
44Mb Seagate ST-4053
ter grootte van twee CD-ROM spelers op elkaar, was toen de harddisk voor de wat duurdere systemen
20Gb Maxtor DiamondMax
Zo'n 500x zoveel opslag capaciteit.
Huisstijl toen & nu
Visitekaartje toen
Geprint met een laserprinter op grijs karton. Op 150dpi, anders werd het bestand zo groot
Visitekaartje nu
2 kleurendruk
toen: floppy, nu: DVD
360Kb 5.25" floppy-disk
.. en dubbelzijdig te gebruikten
4.7Gb DVD+RW
komt overeen met ruim 13 duizend floppies!
© 2000-2010 ICARUS Automatisering bv | Sitemap
Disclaim