IcarusDSL

Een van onze ondersteunende diensten bestaat uit het aanbieden van internetverbindingen. Natuurlijk zijn er tal van Internet Service Providers op de markt, maar bieden vaak standaard producten die niet altijd aansluiten bij uw behoeften.

Middels onze partner RoutIT kunnen wij u wel deze oplossingen bieden. RoutIT is een zelfstandige en geheel onafhankelijke Internet Provider welke gespecialiseerde oplossingen bied voor het bedrijfsleven, over de infrastructuur van KPN en bbNed. Het feit dat we gebruik kunnen maken van de twee grootste internet infrastructuur aanbieders biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld een backup (failover) internet verbinding.

DSL mogelijkheden

U kunt uw internet verbinding(en) geheel naar eigen wens samenstellen. Denk daarbij aan:

  • Snelheid: up- en downstream.
  • ADSL of SDSL: Asynchrone of Synchrone DSL verbinding.
  • Overboeking: met hoeveel andere aansluitingen deelt u de beschikbare bandbreedte.
  • SLA: Service Level Agreement. Definieert het kwaliteitsniveau bij storingen of calamiteiten.

Tevens zijn er legio aanvullende diensten mogelijk. Zoals gebruik maken van een virtuele firewall (zodat u deze niet in-huis nodig heeft), failover, etc..

Case 1: Failover

In de praktijk blijken onze cliënten met hoge beschikbaarheidbehoefte, vaak gebruik te maken van onze failover oplossingen. U heeft bijvoorbeeld een bestaande verbinding via KPN. Indien KPN een storing heeft, heeft u geen internetverbinding meer en staat uw bedrijf stil. In dat geval kan automatisch overgeschakeld worden naar een redundante verbinding via de infrastructuur van bbNed. Dit alles kan geheel automatisch binnen een paar seconden.

Voorbeeld DSL failover oplossing

Case 2: WAN verbinding tussen kantoren en telewerkers.

Een veel gebruikte oplossing om netwerken van verschillende vestigingen te verbindingen is gebruik te maken van VPN. De verschillende vestigingen kunnen dan een beveiligde verbinding met elkaar maken over het internet. Een nadeel hiervan is dat de kwaliteit van zo’n verbinding vrij afhankelijk is van het internetverkeer en het gekozen pad op het internet (aantal hops).

Middels de door ons geboden VPN oplossingen kunt u dat gekozen pad enorm bekorten en daarmee de kwaliteit van de verbinding aanzienlijk verbeteren. De verschillende vestigingen, maar ook telewerkers die gebruik maken van een IcarusDSL verbinding met VPN oplossing zijn over een kort pad met elkaar verbonden.

Rotterdam view

Voordelen:
  • Eén aanspreekpunt, niet alleen voor uw netwerkbeheer, hard- en software wensen, maar ook voor uw internet toegang.
  • Grote keuzemogelijkheden voor uw DSL verbindingen: snelheid, SLA, infrastructuur, overboeking.
  • Robuuste WAN of VPN mogelijkheden tussen uw vestigingen en/of tussen uw vestigingen en uw telewerkers.
  • Failover mogelijkheden over andere infrastructuur.
  • Toegevoegde diensten, zoals b.v. virtuele firewall.

Domeinen

Natuurlijk kunnen we ook uw domainnamen registreren, hosten, email afhandelen, etc..

Graag denken we met uw mee over de oplossing van uw internet wensen.

topback
© 2000-2010 ICARUS Automatisering bv | Sitemap
Disclaimer